Chcąc godnie powitać jesień, dzieci z Oddziału Przedszkolnego w Antolce zorganizowały „Dzień pieczonego ziemniaka”. Z pomocą rodziców oraz pani Beaty Oczkowicz z Koła Gospodyń Wiejskich w Antolce, przygotowały potrawy z różnych warzyw, ale głównie z ziemniaków. Serwowano frytki, pieczone ziemniaki, a także placki ziemniaczane, z dodatkami pysznych surówek, promując w ten sposób zdrowe odżywianie.
Wszyscy uczniowie i nauczycieli mieli okazję popróbować potraw przygotowanych przez maluchy. Dochód ze sprzedaży będzie przekazany dla Hospicjum w Miechowie.
![](http://antolka.edu.pl/wp-content/uploads/2022/01/243320518_2650689088567056_1675968671927529542_n-300x300.jpg)
![](http://antolka.edu.pl/wp-content/uploads/2022/01/243325648_2650689181900380_2647084086906298157_n-300x300.jpg)
![](http://antolka.edu.pl/wp-content/uploads/2022/01/243468901_2650689141900384_3949844043886431950_n-300x300.jpg)